Implantologija

Oblast stomatologije koji se bavi nadoknadom izgubljenih zuba pomoću implanata koji se ugradjuju u viličnu kost.

Pre intervencije

Obavezujući stav naše ordinacije je da je pre bilo koje intervencije – usluge potrebno napraviti O.P.T. i 3D snimak.

Usluge

- Ugradnja jednog ili više implanata za nadoknadu jednog ili više izgubljenog zuba
- Ugradnja mini implanata za pričvrščivanje proteze
- Ugradnja veštačke kosti i 'sinus lift' kod velikog gubitka vilične kosti,kako bi se dobila dovoljna količina kosti za ugradnju

Implantologija


Zubni implanti (implantati)

Ovoj vrsti protetskih nadoknada se pristupa u slučajevim gubitka jednog, više, pa čak i svih zuba jedne vilice. Ove nadoknade se sastoje iz dela koji se postavlja u samu viličnu kost kao i dela iznad vilične kosti. Cilindričnog su oblika i postavljaju se "ušrafljivanjem" u kost. U cilju bližeg opisa ove intervencije, poređenja radi, kaže se da je ova intervencija nežnija od vađenja nešto masivnijeg zuba iz vilice. Postoje ograničenja za obavljanje ove intervencije, kao što su - pacijenti sa izuzetno teškim oblicima osteoporoze, dijabetesa, reumatskih oboljenja, kao i pacijenti sa izrazito resorbovanom (potrošenom) viličnom kosti. Ova intervencija se radi pod lokalnom anestezijom. Po završetku ove intervencije, čeka se prihvatanje implantata (stranog tela u ustima) - za gornju vilicu - 4 do 6 meseci i za donju - od 2 do 4 meseca. Ponekada se na "sveže" ugrađene implantate odmah postavljaju krunice.

 

Implant

Usled specifičnosti ove intervencije, kao i sve manjeg rizika koji je prati, u smislu odbacivanja implantata, ordinacija koristi proizvode renomiranih firmi kao što su Straumann i C-tech.

 

Suprastruktura za implant

Predstavlja deo nadoknade koji se postavlja iznad nivoa vilične kosti, koji se koristi kao osnova za buduću krunicu. Izrađuje se od keramike ili titanijuma.

O nama

1992. godine, prelaskom iz državne u privatnu praksu, dr Ahmet i Bojana Idrizović osnivaju stomatološku ordinaciju u ulici Vojvođanskih brigada i nakon 10 godina ordinacija se premešta u Ćirpanovu 13.

Veliki broj stalnih pacijenata i njihovih porodica koji su poverili zdravlje svojih zuba oridnaciji najbolje govori o kvalitetu izvršenih stomatoloških usluga.

Ordinacija pruža sve vrste stomatoloških usluga uz podršku i praćenje stanja pacijenata nakon obavljenih intervencija.

 

Korisni linkovi

Dental Care Every Day: A Caregiver's Guide
Svakodnevna nega zuba

Dental care - child
Nega zuba kod dece

American Dental Association - MouthHealthy - Oral Health
Oralna higijena

 

Princip rada

Pregled - saveti - konsultacije koje obave lekari naše ordinacije su besplatni i neobavezujući.

Obavezujući stav ordinacije je da pre bilo koje ozbiljne intervencije pacijent obezbedi OPT snimak obe vilice sa svim zubima, a po potrebi i snimak sumnjivog zuba, što se može obaviti u samoj ordinaciji.

Kontakt

 • Telefoni:

  +381 21 548 988 / +381 65 8548988

 • Email:
  abidrizovic@gmail.com
 • Adresa:
  Ćirpanova 13
  21000 Novi Sad
  Srbija