Dečija stomatologija

Dečija stomatologija je oblast koja se bavi svim problemima vezanim za zube kod osoba dečjeg uzrasta.

Bezbolno i strpljivo

Usluge

- Plombiranje mlečnih zuba "dečjim" plombama "tvinki star"
- Ortodoncija kod dece
- Vađenje mlečnih zuba
- Uklanjanje resice koja spaja gornju usnu i desni
- Lečenje mlečnih zuba.

Dečija stomatologija


Stomatolozi ordinacije posebno strpljenje ispoljavaju u radu sa decom, a sa mališanima praktikuju i sistem nagrađivanja nakon uspešno obavljene intervencije.

 

Ekstrakcija mlečnog zuba

Obavlja se kada se zub klati, kada ometa nicanje stalnog zuba ili kada daje ponovljene infekcije praćene otocima i bolovima. Radi se pod lokalnom anestezijom uz prethodno nanošenje anestezije u gelu kako bi ubod igle bio bezbolan.


Prvi poseta stomatologu

Potrebno je da se obavi što ranije, već negde oko 3. ili 4. godine života, gde se mladi pacijent upoznaje sa stomatološkom ordinacijom, poliranjem zuba i instrumentima koji se koriste. Ordinacija praktikuje da prva poseta bude pozitivan doživljaj, koji treba da probudi urođenu ljudsku potebu za prihvatanjem novih iskustava mladog pacijenta i omogući dobru osnovu za dalje posete.

Redovne posete podrazumevaju dolaske najmanje dva puta godišnje, što je dovoljan broj poseta za praćenje razvoja zuba i vilica, sklonosti ka karijesu, kao i održavanje oralne higijene.

 

Zalivanje fisura

Vrlo efikasna, a potpuno bezazlena, preventivna metoda, u borbi protiv karijesa kod dece, zasniva se na prekrivanju dubokih brazda griznih površina stalnih zuba (gornjih i donjih zuba "6-ica") i sledstvenom sprečavanju zadržavanja hrane u njima, koje bi imalo za posledicu stvaranje karijesa.

O nama

1992. godine, prelaskom iz državne u privatnu praksu, dr Ahmet i Bojana Idrizović osnivaju stomatološku ordinaciju u ulici Vojvođanskih brigada i nakon 10 godina ordinacija se premešta u Ćirpanovu 13.

Veliki broj stalnih pacijenata i njihovih porodica koji su poverili zdravlje svojih zuba oridnaciji najbolje govori o kvalitetu izvršenih stomatoloških usluga.

Ordinacija pruža sve vrste stomatoloških usluga uz podršku i praćenje stanja pacijenata nakon obavljenih intervencija.

 

Korisni linkovi

Dental Care Every Day: A Caregiver's Guide
Svakodnevna nega zuba

Dental care - child
Nega zuba kod dece

American Dental Association - MouthHealthy - Oral Health
Oralna higijena

 

Princip rada

Pregled - saveti - konsultacije koje obave lekari naše ordinacije su besplatni i neobavezujući.

Obavezujući stav ordinacije je da pre bilo koje ozbiljne intervencije pacijent obezbedi OPT snimak obe vilice sa svim zubima, a po potrebi i snimak sumnjivog zuba, što se može obaviti u samoj ordinaciji.

Kontakt

 • Telefoni:

  +381 21 548 988 / +381 65 8548988

 • Email:
  abidrizovic@gmail.com
 • Adresa:
  Ćirpanova 13
  21000 Novi Sad
  Srbija